Home » Blog » Fietsonderhoud » Hoe remschijven afstellen fiets

Merk jij dat je minder snel stil staat wanneer je je remmen indrukt? Of hoor jij een piepend aanlopend geluid. Dan is het tijd om de remmen van je fiets eens na te kijken. Lees hier de tips van een ervaren fietsenmaker over hoe remschijven afstellen van je fiets. Heb jij een ander type rem en wil je deze afstellen? Lees dan deze blog.

Het afstellen van je remschijven

Merk je dat dat je fiets aanloopt. Het kan zijn dat de remklauw scheef is gaan staan. Bij een scheve remklauw kan het zo zijn dat je afremt tijdens het fietsen. Dit kan je zelf gemakkelijk verhelpen door het opnieuw afstellen van je remschijven.

Bij het opnieuw afstellen van je remschijven begin je met het op zijn kop zetten van de fiets, zodat de wielen gemakkelijk kunnen ronddraaien.

Daarna pak je een inbussleutel en draai de twee bouten van de remklauw los.

Knijp vervolgens de twee remmen in, zodat de remschijf zich op de remklauw kan concentreren. Draai daarna de bouten van de remklauw weer vast.

Controleer vervolgens of het wiel weer goed draait, door het wiel enkele keren rond te draaien. En voilà je remschijven zijn nu weer juist afgesteld.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken bij Fietsenhulp. Aarzel niet en neem contact op met Fietsenhulp.

©2020 Fietsenhulp | Alle rechten onder voorbehoud