Home » Blog » Fietsonderhoud » Piepende remblokjes fiets, zo verhelp je die

 

Het je last van piepende remblokjes fiets. Dan zou het eventueel kunnen dat je remblokken versleten zijn. Controleer de status van je remblokken aan de hand van slijtage-indicatoren die op de remblokken staan. Bij versleten remblokken is het van belang om je huidige remblokken te vervangen door nieuwe remblokken. Wanneer dit gedaan is zal het geluid van piepende remblokjes fiets al verholpen zijn.

Zijn bij jou de remblokken niet versleten, maar maken je fietsremmen door een andere oorzaak een piepend geluid en wil je achter deze oorzaak komen en de piep verhelpen? Lees dan deze blog.

Hoe vervang je versleten remblokken?

Wanneer je een versleten remblokje wilt vervangen begin je met het verwijderen van de oude remblokjes. Dit doe je door het inbusboutje los te draaien. Wanneer je het remblokje eraf haalt moet je goed letten op de volgorde waarbij de ringen liggen op het pootje van de oude remblokjes.

Pak nu het nieuwe remblokje en leg de ringen op de juiste volgorde op het pootje van de nieuwe remblokjes. Draai vervolgens de nieuwe remblokken handvast met het inbusboutje.

Positioneer vervolgens het remblokje zo, dat het remblokje alleen de velgen raakt en niet de band aanraakt. Daarnaast is het van belang dat de voorkant van het remblokje iets dichter bij de velg komt te staan dan dat de achterkant doet. Wanneer de blokjes goed gepositioneerd zijn kun je de remblokjes aandraaien.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken bij Fietsenhulp. Aarzel niet en neem contact op met Fietsenhulp.

©2020 Fietsenhulp | Alle rechten onder voorbehoud