Merk jij dat je minder snel stil staat wanneer je je remmen indrukt? Of hoor jij een piepend geluid als je wilt remmen. Dan is het tijd voor remmen afstellen fiets. Lees hier de tips van een ervaren fietsenmaker hoe jij zelfstandig je fietsremmen goed kunt afstellen. Het afstellen van je fietsremmen is niet ingewikkeld. Je moet enkel weten hoe je het kunt doen.
Controleer de remblokken en remkabels
Voordat je begint met het afstellen van de fietsremmen is het van belang dat je de remkabels en remblokkeen goed nakijkt. Bij de remkabels is het belangrijk dat de kabels geen knikjes, barsten of ravels zijn. Daarnaast raden we je aan om de remkabels een keer in de twee jaar te vervangen. Omdat er veel spanning op de remkabels zit wordt er verwacht da na twee jaar de rek eruit is, en het tijd is voor nieuwe remkabels.
De remblokken zijn de blokjes die het voorwiel klemmen, wanneer je de remmen ingerukt houdt. Kjk goed of je de slijtagelijn al zichtbaar is, is dit het geval? Dan is het belangrijk dat je eerst de remblokken vervangt door dat je de remmen van de fiets af gaat stellen.
Remmen afstellen fiets
Bij het afstellen van de remkabels begin je met het inknijpen van de handrem. Wanneer je de remkabels indrukt moet de afstand tussen de remhendel en het stuur ongeveer 4 centimeter zijn. Als de remhendel het stuur raakt zitten de kabels te los. Wanneer de remkabel maar een los zit kan je de stoelmoer linksom losdraaien. Knijp opnieuw de handrem in om te kijken of de remkabels nu strakker staan.
Hydraulische schrijfremmen elektrische fiets afstellen
Bij een hydraulische schijfrem werkt het afstellen iets anders. Zet als eerste je fiets op de kop, zodat de wielen vrij kunnen rond draaien. Draai vervolgens beide inbusbouten aan de remklauw een klein beetje los zodat je hem met de hand op en neer kunt bewegen.
Knijp nu remmen in, zodat de remklauw zichzelf op de remschijf kan centreren. De remklauw zal zich vanzelf in de juiste positie zetten. Nu draai je de inbusbouten aan de remklauw weer vast. Hierbij is het van belang dat je de grepen vast blijft houden. Tot slot daai je het wiel nog om te kijken of het wiel goed draait.
Indien je twijfelt bij één van bovenstaande acties raadpleeg dan altijd een fietsenmaker die ervaring heeft met dit soort onderhoudsacties. Zo kun je altijd contact opnemen met Fietsenhulp. Fietsenhulp is een mobiele fietsenmaker die bij jou aan huis en komt in Amsterdam en omstreken voor fietsreparatie en fietsonderhoud.
Heb je vragen of wil je een afspraak maken bij Fietsenhulp. Aarzel niet en neem contact op met Fietsenhulp.
©2020 Fietsenhulp | Alle rechten onder voorbehoud
Recente reacties