Home » Blog » Fietsreparatie » Versnelling fiets repareren |In 7 stappen

Wanneer je de versnelling van je fiets wilt maken is de meest voorkomende oplossing om de versnelling van je fiets te vervangen. Het vervangen van versnellingskabel is veilig en het zorgt ervoor dat je weer gemakkelijk kunt schakelen tussen de versnellingen. In deze blog zal er stap voor stap uitgelegd worden hoe jij je versnelling fiets repareren kan.

 

Hoe versnellingskabel van je fiets repareren?

Stap 1 – Kettingkast weghalen
Wanneer je begint met versnelling fiets repareren is het belangrijk dat je goed kan kijken naar het schakelsysteem. Hierom is het belangrijk om je kettingkast weg te halen.

Stap 2 – Versnellingskabel achterwiel losmaken

Bij je achterwiel is het belangrijk dat je je spaak naar beneden duwt. Hierdoor komt er ruimte vrij om het nokje los te maken. Nu heb je de versnellingskabel los. Zoek het uiteinde van de versnellingskabel. Deze kun je vervolgens met een inbussleutel verwijderen. Voor nu is het achterwiel klaar en gaan we naar het handvat waar de versnelling zit.

Stap 3 – Versnellingskap losmaken

Om de versnellingskabel straks te kunnen vervangen is het van belang dat de versnellingskap verwijderd wordt, zodat je straks beter bij de shifter komt. Door de schroefen op de kap los te draaien maak je de versnellingskap los.

Stap 4 – Binnenkabel verwijderen

Door het verwijderen van de versnellingskap kun je gemakkelijk bij de binnenkabel. Verwijder de binnenkabel uit de buitenkabel.

Stap 5 – Nieuwe binnenkabel erin zetten

Waar de oude binnenkabel uit kwam, doe je nu de nieuwe binnenkabel in. Je houdt bij je achterwiel een stuk over.

Stap 6 – Monteren bij achterwiel

Zet de versnelling in de lichtste stand en monteer de montage klem ton op 95 mm afstand. Let er goed op dat je dit zo nauwkeurig mogelijk doet. Een tip is om er een liniaal bij te pakken.

Stap 7 – Indicatorkap en kettingkast

Tot slot zet je de indicatorkap en kettingkast er weer terug op. Daarnaast controleer je of je versnelling met de nieuwe versnelligskabel goed is afgesteld. Is de versnellingskabel goed afgesteld dan kun je het overige stuk versnellingskabel met een tang afknippen, zo voorkom je het gevaar dat het overige versnellingskabel stuk tussen je spaak komt.

 

Heb je vragen of kom je er toch niet uit om je versnelling fiets repareren en wil je een afspraak maken bij Fietsenhulp. Aarzel niet en neem contact op met Fietsenhulp.

©2020 Fietsenhulp | Alle rechten onder voorbehoud