Trapas vervangen? Wat zijn de kosten?

Kraakt of tikt de trapas van je fiets? Je kunt de trapas van je fiets eventueel smeren maar mogelijk is je trapas kapot. Indien je trapas kapot is wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn voor het vervangen van je trapas. Onderstaand kun je lezen wat je kunt doen als je trapas kraakt of tikt en wat de kosten zijn voor het laten vervangen van de trapas.

Kraakt of tikt de trapas van je fiets?

Hoe kun je, als je trapas kraakt of tikt, bepalen of je de trapas van je fiets kunt smeren of dat hij kapot is?

Indien je de trapas van je fiets kraakt of tikt hoef je hem misschien niet te vervangen. Het kan zijn dat trapas niet goed vast zit of dat er er vet tussen de cups en het frame moet.

De trapas zit goed afgesloten in de bracket van je frame.  Hierdoor is het lastig om je trapas te reinigen. Alleen met het gebruik van cranks kun je bij de trapas komen.

Om bij de trapas te komen heb je een cranktrekker of een trapassleutel nodig die past bij het type trapas van je fiets.

Trapas smeren

Indien de cranks bij het ronddraaien stroef en/of  ongelijkmatig draait dienen de as en lagers schoongemaakt of gesmeerd worden. Het vet heeft voornamelijk als functie om vuil en water te weren en om het kraken of tikken te voorkomen.

Trapas kapot

Als de trapas speling op de lagers heeft moet hij meestal worden vervangen. Bij het vervangen van de lagers of de trapas dien je de trapas niet te los of te strak af te stellen.

Indien je twijfelt bij één van bovenstaande acties raadpleeg dan altijd een fietsenmaker die ervaring heeft met dit soort fietsreparaties.
Het zou erg vervelend zijn als je er tijdens het fietsen achterkomt dat de trapas niet goed is gemonteerd.

Zo kun je altijd een afspraak bij Fietsenhulp maken om de trapas van je fiets te repareren of te vervangen.

Kosten voor het vervangen van je trapas

Laat het tikken of kraken van je trapas verhelpen. De mobiele fietsenmaker Fietsenhulp komt graag bij je langs voor de reparatie van je fiets. Fietsenhulp komt bij jou aan huis binnen een straal van 40 kilometer rondom Amsterdam. Ben je benieuwd of je binnen dit gebied valt? Kijk dan de servicegebied pagina of neem contact op met Fietsenhulp.

Voor het bij jou op locatie vervangen je trapas rekent de mobiele fietsenmaker onderstaande kosten:

  • De voorrijkosten bedragen €6,50

Bovenstaande kosten gelden ongeacht het aantal fietsen dat je voor reparatie of onderhoud aanbiedt.

  • De kosten voor het vervangen van je trapas bedragen: vanaf €60.
    Het materiaal en de hoeveelheid werk is afhankelijk van het type fiets en de staat. Wil je jouw situatie eerst overleggen, neem dan contact op met Fietsenhulp +31634189234.

Check hier alle tarieven van de mobiele fietsenmaker.

Wil je de trapas van je fiets laten vervangen?

Maak het jezelf makkelijk en laat je trapas vervangen. Maak het jezelf nog makkelijker door de fietsenmaker aan huis in te schakelen. Neem voor het vervangen van je trapas contact op met de mobiele fietsenmaker. Zie onder.